- Znalazł go mój sąsiad, w lesie pomiędzy Wyszanowem, a Szumiącą. W naszych okolicach pojawiają się też maślaki, pomimo zimna. Jeśli pogoda poprawi się i będzie ładnie przez jakieś dwa tygodnie, będziemy mieli wysyp kurek - mówi zapalony grzybiarz i amator "grzybowej" kuchni. I przy okazji zdradza nam swój popisowy przepis na podgrzybki. - Gdy podałem je na przyjęciu, nikt nie mógł uwierzyć, że to zwykłe podgrzybki - śmieje się. Jaki jest ich sekret? - Trzeba najpierw obgotować grzybki, a później przez godzinę, a nawet półtora smażyć je na maśle ze smalcem na niewielkim ogniu. Pod koniec dodajemy trochę śmietany i doprawiamy. Są chrupiące i bardzo smaczne - mówi nasz Czytelnik.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?