Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Międzyrzeczu? Sprawdź kuszące smakiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie się wybrać na lody w Międzyrzeczu?
Gdzie się wybrać na lody w Międzyrzeczu? AlexRaths
Dowiedz się, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Międzyrzeczu. Okres letni bez wątpienia nie może obejść się bez lodów. Kiedy na zewnątrz jest gorąco i słonecznie, okażą się najlepszym sposobem na ochłodę. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Międzyrzeczu.

Spis treści

Gdzie zjeść lody w Międzyrzeczu?

Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i zdecyduj, które miejsce wybierzesz. Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie i jakie rodzaje lodów oferują.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Międzyrzeczu

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Międzyrzeczu? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody zjesz w lodziarniach w Międzyrzeczu?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato na każdym kroku widzimy lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody produkowane są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Możemy jednak spotkać w Międzyrzeczu lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się produkt z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Początki lodów. Pierwsza lodziarnia we Francji

Po raz pierwszy w starożytnych Chinach pisano o deserze z owoców, lodu i mleka. Lodami zajadali się również nieliczni mieszkańcy starożytnej Grecji i Rzymu. Był to posiłek wykwintny, unikatowy i trudny w wykonaniu ze względu na konieczność pozyskiwania lodu z wysokich gór.

W epoce Renesansu włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po umieszczeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym w naczyniu z lodem i solą zmrozi się on i tak powstaną lody. Pierwsza lodziarnia nosząca nazwę Cafe Procope powstała w 1686 roku we Francji.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na miedzyrzecz.naszemiasto.pl Nasze Miasto