Tradycyjny Jarmark Kaziukowy odbył się w sobotę (11 marca) w Zgierzu. Na gości czekały wileńskie specjały, a także potrawy z Podhala, Podlasia i regionu łowickiego. Nie zabrakło też wyrobów rękodzielniczych i występów artystycznych.
Zgierski Kaziuk został zorganizowany już po raz trzynasty. Na straganach na placu Jana Pawła II pojawiły się wileńskie suszone wędliny, ciemne pieczywo i dziesiątki innych regionalnych specjałów. Do Zgierza przyjechali także wystawcy z Podhala, Podlasia i z regionu łowickiego.
Nie zabrakło też występów zespołów z Wileńszczyzny i ze Zgierza.
Wideo
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!