MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich...
fot. Pexels

Skórka od mandarynki - nie warto jej wyrzucać. Można ją wykorzystać na kilka sposobów

Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich coś w kuchni, ponieważ jest ona bogata w nobiletynę, czyli składnik (flawonoid) stymulujący spalanie tłuszczów. W samych mandarynkach jest jej niewiele, jednak w skórce znajdują się jej duże ilości. Uważa się, że substancja ta pomaga zapobiegać chorobom serca i pozytywnie przyczynia się do zwalczania otyłości.

Zobacz również

Już w najbliższą sobotę trzecia edycja Festiwalu Ogrodniczego w Nieborowie

Już w najbliższą sobotę trzecia edycja Festiwalu Ogrodniczego w Nieborowie

IMP w Bydgoszczy. Dzika karta przyznana, bilety już w sprzedaży

NOWE
IMP w Bydgoszczy. Dzika karta przyznana, bilety już w sprzedaży

Polecamy

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku