MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło...
fot. RitaE/pixabay.com

Na wzmocnienie odporności. Te rośliny masz w swojej kuchni! Jedz codziennie, zmniejszają ryzyko infekcji

Czarny bez na grypę, gorączkę i gardło

Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło składników antywirusowych: kwercetyny, kempferolu, rutyny i izokwercetyny. Dodatkowo owoce obfitują w przeciwutleniacze i witaminę C, które wspierają walkę z wolnymi rodnikami tlenowymi. Udowodniono, że spożywanie czarnego bzu podczas infekcji, może o 4 dni skrócić czas chorowania na grypę.


Zobacz również

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Polecamy

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

HIT DNIA
Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę