Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są...
fot. Franck Hidvégi/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Mają czarny kolor i nietypowy kształt, ale są znakomite na pierogi i nie tylko. Lejkowce dęte to grzyby, które zbierzesz nawet w listopadzie

Lejkowce dęte są zwane kominkami i trąbkami

To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są polecane na farsz do pierogów, ale można je też jeść po prostu podsmażone, np. w jajecznicy, gotowane czy duszone. Nadają się też do suszenia.
licencja

Zobacz również

Wystawa obrazów Stanisława Imienińskiego „Waszmość Stanisław” otwarta w MDK

Wystawa obrazów Stanisława Imienińskiego „Waszmość Stanisław” otwarta w MDK

Gorzowscy szczypiorniści na pożegnanie ze swoimi kibicami pokonali Anilanę Łódź

Gorzowscy szczypiorniści na pożegnanie ze swoimi kibicami pokonali Anilanę Łódź

Polecamy

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów