Mistrzostwa odbyły się w ramach Targów Cukierniczych Expo Sweet w Warszawie. To najważniejsza impreza w branży lodziarskiej. Stanowi jednocześnie eliminacje do Mistrzostw Świata Coppa del Modno della Gelateria 2018. Trzecie miejsce i ogromy puchar zdobyły tam siostry Paulina i Martyna Saj, które na co dzień wytwarzają i serwują swoje pyszne lody klientom lokalu Gościniec w Wysokiej pod Międzyrzeczem. Latem ub.r. ich lody można było kupić także w Łagowie, Gorzowie Wlkp. o W Zielonej Górze.
- W tym sezonie planujemy poszerzyć ofertę – zapowiada P. Saj.
Sukces sióstr jest tym większy, że rywalizowały ze znanymi cukiernikami, a w jury zasiadali mistrzowie lodziarstwa i cukiernictwa. M.in. dwukrotny Mistrz Świata Pier Paolo Magni oraz znany polski cukiernik Piotr Bąk.
Jak powstają nagrodzone medalem, pyszne lody? Przeczytacie o tym w przyszłym tygodniu w „Głosie Międzyrzecza i Skwierzyny”.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?