MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Giełda rzeczy używanych w Radomiu. Będzie wymiana przedmiotów i warsztaty

Giełda rzeczy używanych w Radomiu. Będzie wymiana przedmiotów i warsztaty

Wianki na dzisiejsze zakończenie Oktawy Bożego Ciała. Tak je robiono w Stubnie

Wianki na dzisiejsze zakończenie Oktawy Bożego Ciała. Tak je robiono w Stubnie

Polecamy

Szeryf kontra zombie. Te plakaty wyborcze z 1989 roku przeszły do historii

Szeryf kontra zombie. Te plakaty wyborcze z 1989 roku przeszły do historii

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Bajecznie smaczny murzynek z dżemem. Mój przepis to rodzinny hit

Bajecznie smaczny murzynek z dżemem. Mój przepis to rodzinny hit